Veranda Bouwproces

Hoe verloopt het bouwproces van uw veranda of terrasoverkapping.

U heeft ons opdracht gegeven voor het plaatsen van een veranda of terrasoverkapping, maar hoe verloopt het bouwproces van uw veranda of terrasoverkapping eigenlijk?

Wij leggen u hieronder beknopt uit welke handelingen er worden verricht om uw droom veranda of terrasoverkapping werkelijkheid te maken Op die manier heeft ook u een goed inzicht van het bouwproces van uw veranda of terrasoverkapping. Wij bij onderstaand voorbeeld uitgegaan van een veranda met afgetimmerde zijkanten, dakpannen en een hekwerk.

1. De fundering van uw veranda.

Als eerste starten wij met de fundering van uw veranda. Indien er onder uw veranda niet geheid hoeft te worden, kunt u volstaan met een betonnen paalfundering of stalen schroeffundering. Afhankelijk van het aantal staanders plaatsen wij een x aantal betonnen/schroeffunderingen voor de palen van uw veranda. Deze fundering van uw veranda wordt voorzien van een stelanker. Hoewel het nagenoeg niet voorkomt, stelt dit anker u/ons in de gelegenheid uw veranda omhoog te draaien bij een eventuele verzakking. De stelmogelijkheid van uw veranda kunnen wij realiseren tot ca. 20/30cm. Op die manier bent u er altijd zeker van dat uw veranda, tot in lengte van dagen, recht blijft staan. Ook is het mogelijk om deze stelankers aan te brengen in/op/aan al aanwezige ondergronden, zoals onderheide terrassen en/of op houten palen gefundeerde terrassen/vloeren.

2. Het uitlijnen van de fundering van uw veranda.

Als de fundering van uw veranda geplaatst is, zorgen wij er voor dat deze funderingen zowel, t.o.v. de woning als t.o.v. elkaar exact in lijn komen te staan. Hierna kunnen de staanders van uw veranda op de fundering en de stelankers geplaatst worden.

3. De montageregel van uw veranda.

Na het plaatsen van de fundering en de staanders van uw veranda, plaatsen wij (indien het geen vrijstaande veranda betreft) de montage regel van uw veranda aan de bestaande achtergevel. Het is van groot belang dat deze regel goed in de buitengevel wordt bevestigd. Wij bevestigen deze montageregel van uw veranda dan ook met voldoende, gedegen gevelankers.

4. De voorste ligger(s) van uw veranda.

Na het plaatsen van de montageregel word(en) de voorste ligger(s) van uw veranda op de staanders geplaatst. Hier worden de liggers van uw veranda gelijk waterpas gezet.

5. De gordingen van uw veranda.

Nu worden de gordingen zowel aan de montageregel als aan de voorste ligger(s) van uw veranda bevestigd. Bovendien worden de gordingen, voor een betere constructie en een fraaiere uitstraling, een aantal centimeters verzonken in de voorste ligger(s). Daarnaast wordt de loodslabbe tegen/in de gevel geplaatst t.b.v. een waterdichte gevel aansluiting.

6. De dakgoot van uw veranda.

Als het frame van uw veranda staat wordt de dakgoot geplaatst. U heeft hier de keuze uit; een kunsstof dakgoot in diverse kleurstellingen of een zinken bak of mastgoot, wel of niet afgetimmerd.

7.Het dak van uw veranda.

Nu het geraamte van uw veranda staat wordt het tijd om het dak te plaatsen. Op de gordingen wordt nu het dakbeschot en de panlatten gemonteerd. Direct daarna worden de dakpannen geplaatst waarna uw veranda al waterdicht is.

8. De houten vloer van uw veranda.

Voor het plaatsen van de houten veranda vloer zij twee mogelijkheden. n met paalfundering en n zonder paalfundering. Indien er bestaande bestrating op uw terras ligt welke bestaat uit grote tegels die vrij vlak liggen, is het soms mogelijk om de houten veranda vloer op de bestaande bestrating te monteren. Als dit niet mogelijk is zullen, afhankelijk van de oppervlakte, een x aantal hardhouten palen onder uw veranda worden geslagen voor de fundering van de veranda vloer. Hierop/aan wordt het regelwerk van de veranda vloer bevestigd. Bovenop dit regelwerk komen de uiteindelijke vloerdelen voor uw veranda. Deze vloer word uiteraard met rvs schroeven afgemonteerd.

9. De zijwanden van uw veranda.

Om lekker beschut te zitten en meer privacy te hebben worden de zijkanten, indien u dit wenst, geheel voor u afgetimmerd. Tussen de gevel, de vloer, het dak en de voorste staander wordt een regelwerk gemaakt. Tegen dit regelwerk wordt de aftimmering van, bijvoorbeeld, rabatdelen geplaatst. Ook is het mogelijk een raam in n, of twee, zijkanten te plaatsen voor meer lichtinval.

10. Het hekwerk van uw veranda.

Als laatste plaatsen wij het hekwerk van uw veranda. Het hekwerk wordt tussen de staanders gemonteerd en als u kiest voor houtgedraaide balusters dan worden deze bevestigd middels een pen en gat verbinding.

11. De afwering van uw veranda.

Nu is het tijd om de gehele veranda af te werken. Alle aansluitnaden en eventuele schroef en/of spijkergaten worden weggewerkt, zodat uw veranda een mooie strakke uitstraling krijgt. Uiteraard wordt al het houtwerk van uw veranda door ons gegrond en met hoogwaardige kwaliteitsverf voor u afgelakt.

error: