Veranda Fundering

Hoe zit het met de fundering van uw veranda of terrasovverkapping.

Als eerste starten wij uiteraard met de fundering van uw veranda of terrasoverkapping. Indien er onder uw veranda of terrasoverkapping niet geheid hoeft te worden, kunt u volstaan met relatief eenvoudige betonnen- en/of schroeffundering.

Betonpoerfundering voor uw veranda.

Al naar gelang het aantal staanders plaatsen wij een aantal betonnen funderingen voor u veranda of terrasoverkapping. Deze betonnen fundering, is voor de staanders van uw veranda of terrasoverkapping en wordt indien nodig voorzien van een stelanker. Deze stelankers kunnen wij eventueel ook los/apart plaatsen op een bestaand houten en/of betonnen terras. De stelankers fungeren alleen voor het stellen van de staanders. Hoewel het nagenoeg nooit voorkomt, stelt dit anker u en ons in de gelegenheid om de staanders van  uw veranda of terrasoverkapping eventueel omhoog te draaien bij een eventuele verzakking van de onderliggende ondergrond en/of fundering. Deze stelmogelijkheid van uw veranda of terrasoverkapping kunnen wij realiseren tot ca 20/30cm. Op die manier bent u er altijd zeker van dat uw veranda of terrasoverkapping, tot in lengte van dagen, recht blijft staan. 

Schroeffundering voor uw veranda.

Ons uitgekiende assortiment biedt verschillende mogelijkheden voor het funderen van uw  veranda. De conische vorm van onze schroeffundamenten zorgt bij het indraaien voor een verdichting van de bodemstructuur waardoor de stabiliteit van de schroeffundering gegarandeerd is. Na montage is de schroeffundering direct te belasten. We hoeven niet, zoals bij het storten van betonfunderingen, te wachten op uitharding. Dit bespaart een hoop tijd, waardoor snel kunnen gaan bouwen. Een schroeffundering is ook in bestrate oppervlakten eenvoudig te plaatsen. Schroeffundamenten zijn bovendien makkelijk uit te draaien en indien nodig, opnieuw te gebruiken. Zo kunt u, zonder de omgeving te beschadigen, uw fundering duurzaam inzetten.

De voordelen:

  • Geen graafwerkzaamheden
  • Geen beton storten en dus geen droogtijd
  • Korte montagetijd; slechts enkele minuten
  • Direct belastbaar; zeer grote belasting mogelijk
  • Geen af- en aanvoer van zware materialen
  • Duurzaam; herbruikbaar, eenvoudig uit te draaien
  • Ook bij slecht weer; prima te plaatsen bij vorst
  • Onderhoudsvrij en lange levensduur
  • Geen beschadiging aan omgeving
  • Hoge stabiliteit

Onderheijen.

Indien uw voorkeur toch uitgaat naar het onderheien van uw veranda of terrasoverkapping, dan kan Veranda Plaza dit uiteraard ook voor u verzorgen. Veranda Plaza levert immers een totaal pakket als het gaat om het bouwen van verandas of terrasoverkappingen. Het heien van dergelijke palen voor uw veranda of terrasoverkapping is uiteraard afhankelijk van de belasting per staander van uw veranda of terrasoverkapping, maar vooral van de bodemgesteldheid van uw perceel.

In 80% van de gevallen hoeft een veranda of terrasoverkapping vaak niet onderheid te worden en kunt u voor uw veranda of terrasoverkapping volstaan met een schroeffundering of betonnen paalfundering met stelankers. Veranda Plaza kan u hierin uiteraard adviseren. Als u niet zeker bent van de bodemgesteldheid en ongeveer aangeeft wat de bedoeling is met uw veranda of terrasoverkapping dan kan de gemeente u vaak ook al adviseren of er wel of niet geheid dient te worden onder uw veranda of terrasoverkapping.

Een sonderingrapport biedt meestal uitkomsten.

error: