Veranda Stappenplan

Ik wil een veranda of terrasoverkapping? Waar moet ik dan aan denken en rekening mee houden? 

U heeft plannen voor een veranda of terrasoverkapping in uw tuin of aan uw woning. Wat komt daar allemaal bij kijken en waar moet u op letten voordat u deze veranda, of terrasoverkapping laat bouwen. Bij Veranda Plaza vindt u de antwoorden. Een veranda of terrasoverkapping van Veranda Plaza gaat, mits goed onderhouden, een leven lang mee en dan wilt u toch wel dat alles goed verloopt en dat uw veranda of terrasoverkapping wordt gebouwd, zoals u het voor ogen heeft.

Hieronder vindt u een aantal richtlijnen voor uw veranda of terrasoverkapping. Omdat elke situatie weer anders kan zijn, is het best mogelijk dat u, voor uw veranda of terrasoverkapping, bepaalde punten heeft waar rekening mee moet worden gehouden voordat er met de bouw van uw veranda of terrasoverkapping gestart kan worden. Wij zijn daarom altijd bereidt om alle ins en outs met u persoonlijk te bespreken, om zo, samen met u naar eventuele oplossingen te zoeken.

1. De plek van uw veranda of terrasoverkapping.

U moet de meest ideale en praktische plek in uw tuin, of aan uw woning, bepalen voor uw verandaof  terrasoverkapping. U wilt immers het hele jaar van uw veranda of terrasoverkapping gebruik kunnen maken en/of genieten . U wilt er dus zeker van zijn dat u absoluut de juiste plek voor uw verandaof  terrasoverkapping heeft uitgekozen. Indien u twijfelt over de plek van de veranda of terrasoverkapping, dan kan ons advies hierin wellicht de doorslag geven. Wij geven u dan ook graag geheel vrijblijvend advies over de beste plek voor uw specifieke veranda of terrasoverkapping.

2. De buren van uw verandaof  terrasoverkapping.

Als u van plan bent om een veranda of terrasoverkapping te laten bouwen, praat hier dan over met uw buren. Er is niks vervelender dan overhoop liggen met uw buren omdat u ze niet even op de hoogte heeft gebracht, van het feit, dat u een veranda of terrasoverkapping gaat laten plaatsen. Bovendien kunnen uw buren, als zij dit willen, het u knap lastig maken om deze veranda of terrasoverkapping uiteindelijk te realiseren. Zij kunnen immers bezwaar maken, bij uw gemeente, tegen de bouw van uw veranda of terrasoverkapping. Op die manier bent u een hoop ergenis en papierwerk verder voordat uw veranda of terrasoverkapping uiteindelijk werkelijkheid wordt. Natuurlijk moet het wel heel raar lopen als u geen toestemming van uw gemeente krijgt voor het bouwen van uw veranda of terrasoverkapping, maar de relatie met uw buren wordt nooit meer wat ze geweest is.

3. De afmeting van uw veranda, terrasoverkapping.

De afmeting van uw veranda of terrasoverkapping, is mede bepalend voor het optimale genot van uw veranda, terrasoverkapping. Als u de mogelijkheid heeft om een ruime veranda of terrasoverkapping te plaatsen, moet u hier zeker voor kiezen. De ruimte onder een veranda of terrasoverkapping bepaald het gebruiksgemak en de sfeer. Zorg dan ook dat u de veranda of terrasoverkapping niet te vol zet met allerlei stoelen, tafels en (lounge) banken. Het is dan ook belangrijk om, bij de afmeting van de veranda of terrasoverkapping, vast na te denken over hoe u de veranda of terrasoverkapping gaat gebruiken en inrichten. Er is niets vervelender als u straks uw loungeset of eettafel ergens tussen moet proppen en er haast geen bewegingsruimte meer onder de veranda of terrasoverkapping is.

4. De vergunning voor uw veranda, terrasoverkapping.

Heeft u een vergunning nodig voor uw veranda of terrasoverkapping? Dat hangt, nog steeds, af van de afmeting van de veranda of terrasoverkapping, de plek van de veranda of terrasoverkapping en de totaal bebouwde oppervlakte van uw perceel, waarop de veranda of terrasoverkapping komt te staan. Er hebben zich, binnen het kabinet, wel gunstige ontwikkelingen voorgedaan voor wat betreft het bouwen van veranda’s en terrasoverkappingen. Het kabinet heeft het bouwen van o.a. veranda’s en terrasoverkappingen deels vergunningsvrij gemaakt. Voor meer informatie klikt u op omgevingsloket.nl om te kijken of u wel, of geen vergunning nodig heeft voor uw veranda of terrasoverkapping. Voor informatie over de omgevingsvergunning voor uw veranda of terrasoverkapping, kunt u natuurlijk ook altijd terecht bij uw eigen gemeente.

5. De houtsoort van uw veranda of terrasoverkapping.

U kiest voor een houten veranda of terrasoverkapping. Op zich natuurlijk een geweldige keuze, want de warme uitstraling van een houten veranda of terrasoverkapping overtreft vele malen, de koude, en kille uitstraling van een  aluminium uitvoering. Een houten veranda of terrasoverkapping leeft. Een houten veranda of terrasoverkapping is dan ook een veranda, of terrasoverkapping zoals hij bedoeld is. Kortom het is pas een echte veranda terrasoverkapping als deze van hout is gemaakt. Maar welke houtsoort moet u nu kiezen voor uw veranda of terrasoverkapping?  Op Verandaplaza vindt u veranda’s en terrasoverkappingen in de meest uiteenlopende houtsoorten. Zo kunt u voor uw veranda of terrasoverkapping o.a. kiezen uit; vurenhout, gewolmaniseerd vurenhout, eikenhout, lariks/douglas hout, hardhout, grenen hout etc.  De keuze van de houtsoort voor uw veranda of terrasoverkapping is soms ook afhakelijk van de behandeling van het hout. Gaat u de veranda of terrasoverkapping schilderen of beitsen, dan hoeft u niet persé voor een duurdere houtsoort te kiezen om toch duurzaamheid in uw veranda of terrasoverkapping te verkrijgen. Wij adviseren u graag in de juiste hout keuze voor uw veranda of terrasoverkapping.

6. Het dak van uw veranda of terrasoverkapping.

U heeft een keuze gemaakt wat betreft de houtsoort van uw veranda of terrasoverkapping, maar wat voor uitstraling moet het dak van uw veranda of terrasoverkapping krijgen? Een minstens zo belangrijk aspect is de keuze van het dak van uw veranda of terrasoverkapping. Ook hierin vindt u op Verandaplaza weer talloze oplossingen. Het dak van uw veranda of terrasoverkapping bepaald grotendeels ook de uitstraling van uw veranda of terrasoverkapping, het is dus belangrijk dat u voor de juiste dakkeuze kiest. Als u bijvoorbeeld een pannen dak heeft op uw woning, kunt u er voor kiezen om het dak van uw veranda of terrasoverkapping in dezelfde stijl door te laten lopen, maar soms is een contrast t.o.v. de woning ook zeer gepast. Op Verandaplaza vindt u veranda’s en terrasoverkappingen met daken van, dakpannen, glas, polycarbonaatplaten, dakpanplaten, shingles, bitumen, etc. Ook is het mogelijk om bij dichte daken glazen lichtstraten of daklichten te plaatsen voor meer lichtinval in de woning. Wij adviseren u dan ook graag in de juiste dakkeuze voor uw veranda of terrasoverkapping.

7. De dakgoot van uw veranda of terrasoverkapping

Bij het dak van uw veranda of terrasoverkapping hoort natuurlijk ook een gepaste afwatering van dit dak. Ook de dakgoot of afwatering moet één geheel vormen met uw veranda of terrasoverkapping. U kunt bij ons kiezen uit verschillende soorten dakgoten, in verschillende materialen, vormen en kleuren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit zinken bak- of mastgoten maar ook uit kunststof dakgoten in diverse kleuren. Als u bijvoorbeeld een witte veranda of terrasoverkapping wilt is het vaak voor het geheel een mooi gezicht om hier ook een witte dakgoot te monteren. Bij een klassieke veranda of terrasoverkapping past vaak beter weer een zinken afgetimmerde dakgoot. Wij monteren al deze dakgoten op u veranda of terrasoverkapping en zorgen dat de afwatering direct wordt aangesloten op de bestaande riolering. Voor de juiste dakgoot keuze voor uw veranda of terrasoverkapping kunnen wij u ook hierin, wederom, adviseren.

8. De vloer van uw veranda of terrasoverkapping

Tot zover heeft u voor uw veranda of terrasoverkapping alles op een rijtje gezet, maar heeft u wel eens nagedacht over een schitterende houten vloer onder uw veranda? Een houten vloer onder uw veranda of terrasoverkapping creëert nu net dat extra veranda gevoel. U creëert hiermee echt een apart vertrek in de buitenlucht. U markeert hiermee een warme sfeervolle plek waar gezelligheid samenkomt. Ook hier is het verstandig om de juiste houtkeuze te maken en na te denken of deze vloer behandeld of onbehandeld moet blijven. Het blijft natuurlijk wel zaak dat deze vloer een eenheid moet gaan vormen met uw veranda of terrasoverkapping. Komt u er niet uit? Heeft u vragen over de juiste vloer onder uw veranda of terrasoverkapping? Laat het ons weten.

9. De kleur van uw veranda of terrasoverkapping.

Een belangrijk aspect voor de uitstraling van uw veranda of terrasoverkapping is natuurlijk de kleur. U kunt uw veranda of terrasoverkapping zelf behandelen, of dit uitbesteden aan Veranda Plaza. Afhankelijk van de houtsoort, kunt u uw veranda of terrasoverkapping ook totaal onbehandeld laten. Hoe komt uw veranda of terrasoverkapping het best tot z’n recht en zorgt u dat de kleur van uw veranda of terrasoverkapping één geheel vormt met de omgeving waar hij in staat? Vaak is een keuze snel gemaakt en is het overduidelijk of u de veranda of terrasoverkapping van een kleurtje voorziet of niet. Er zijn gevallen waar men eerst kiest voor een houtsoort die onbehandeld kan blijven zodat men achteraf de veranda of terrasoverkapping altijd nog kan schilderen. Veranda Plaza denkt ook hier weer graag met u mee en werkt u veranda of terrasoverkapping graag af in elke gewenste kleur.

10. De stijl van uw veranda of terrasoverkapping.

Welke stijl wilt u oproepen binnen uw veranda of terrasoverkapping? Moet dit strak en modern zijn, of gaat u voor een nostalgische veranda of terrasoverkapping? Misschien kiest u wel voor een veranda of terrasoverkapping met een wildwest of scandinavische uitstraling. Overweeg goed welke stijl het best bij u en uw bestaande woning past. Dit betekent overigens niet dat de veranda of terrasoverkapping niet in contrast met de omgeving mag zijn. Een veranda of terrasoverkapping contrasteren in het gehee,l kan vaak een heel verassend effect geven.

11. Het hekwerk of de balustrade van uw veranda.

Het hekwerk van een veranda bepaald, even als de kleur, ook vaak de stijl van de veranda. Welk beeld heeft u als u aan uw droom veranda denkt? Kies voor het juiste hekwerk zodat uw veranda uiteindelijk wordt zoals u er altijd van gedroomd hebt. Bij Veranda Plaza kunt u kiezen uit diverse soorten hekwerk voor uw veranda. Mocht u een hekwerk in uw hoofd hebben dat niet getoond wordt op de website, dan kunt u dit natuurlijk altijd met ons bespreken. Het moet namelijk wel heel raar lopen als wij het hekwerk van uw dromen geen werkelijkheid kunnen maken.

12. De stroomvooziening van uw veranda of terrasoverkapping.

Een veranda of terrasoverkapping heeft u om van te genieten. Daarom moet een veranda of terrasoverkapping ook van alle gemakken zijn voorzien, stroomvoorziening is er één van. Niet hoeven rommelen met verlengkabels, naar de woonkamer, maar gewoon onder de veranda of terrasoverkapping je stroomvoorziening hebben. Een avondje gourmetten onder de veranda of terrasoverkapping wordt kinderspel zonder dat iedereen zijn nek breekt over de snoeren. Veranda Plaza integreert zelfs, indien u dit wenst, zijn contactdozen in de vloer van uw veranda of terrasoverkapping, maar natuurlijk ook aan en in de wanden. Op die manier is er ook plek voor een leuke lamp, radio of zelfs televisie onder uw veranda of terrasoverkapping. Ja, ook het doortrekken van coax-kabel is voor ons geen enkel probleem. Wat is er héérlijker om niet naar binnen te hoeven, maar om uw favoriete programma heerlijk vanaf uw veranda of terrasoverkapping te bekijken. Ook het aanleggen van audio behoort tot de mogelijkheden onder uw veranda of terrasoverkapping. Vraagt u gerust naar alle mogelijkheden voor uw veranda of terrasoverkapping

13. De terrasverwarming van uw veranda of terrasoverkapping.

U kent dat wel, u zit op een zomeravond heerlijk buiten, onder uw veranda of terrasoverkapping, met een aantal vrienden te borrelen en te kletsen. De stemming is opperbest, maar de temperatuur onder de veranda of terrasoverkapping laat het opeens een beetje afweten. De dames vluchten als eerste naar binnen, het gezelschap en daarmee de gehele sfeer vallen plots uiteen. Natuurlijk kunt u dit voorkomen. Want om nog langer, op een afkoelende zomeravond, van uw veranda of terrasoverkapping te kunnen genieten levert Veranda Plaza de oplossing.  Veranda Plaza is namelijk dealer van Tansun infrarood terrasverwarmers, ideaal voor onder uw veranda of terrasoverkapping. Met een terrasverwarming onder uw veranda of terrasoverkapping verlengt u het buitenseizoen zomaar met 50%. U zorgt eigenlijk voor een stuk comfort onder uw veranda of terrasoverkapping. Op deze manier kunt u van ver in het voorseizoen, tot laat in het naseizoen van uw veranda of terrasoverkapping blijven genieten.

14. De inrichting van uw veranda of terrasoverkapping

Hoe gaat u uw veranda of terrasoverkapping inrichten? De inrichting van uw veranda of terrasoverkapping is de finishing touch. Hiermee bepaald u welke uitnodigende sfeer u oproept als u naar de veranda of terrasoverkapping kijkt. Denk goed na over de inrichting van uw veranda of terrasoverkapping, het moet echt een eenheid vormen, alles moet kloppen. Alleen op die manier creëert u het juiste gevoel in uw veranda of terrasoverkapping. Uw veranda of terrasoverkapping valt of staat dan ook o.a. met de inrichting.

error: